Állatok

 2008.03.14. 00:00
   Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de jómagam rajongok az állatokért. Amióta kutyám van, megváltozott az életem. Tizenkét éve egy zsemleszínű keverék költözött a telkünkre. Minden hétvégén várt minket, és őrizte a házat. Sokat nevettünk a szeleburdi eben, aki szó szerint úgy döntött, hogy márpedig nem nyugszik, amíg velünk nem jöhet. Hétről-hétre beszállt a kocsinkba, követett minket mindenhová. Egyszer még egy étterembe is velünk jött, és beült az asztalunk alá. Amikor a pincérfiú rálépett, és a kutya felmordult, igyekeztünk letagadni, hogy ismerjük őt, ezért szegény párát seprűvel zavarták ki az étterem kerthelyiségéből. A kis vakarék azonban nem tágított, az étterem előtt várt minket, amikor kiléptünk.
   Egy másik alkalommal a közértben gyűlt meg vele a bajom, mert követett, egészen a felvágottas pultig. Többször is rámszóltak, hogy kutyát nem lehet behozni, és hiába is mondtam, hogy nem az enyém, a végén mégis inkább csatlakoztam hozzá, persze céklavörösen.
   Végül, miután a főúton futott a kocsink után, a következő hétvégén elérte, amit akart. Hazavittük. Bár kóbor eb volt, mégis azonnal megtalálta a helyét a panelban. Sosem végezte a dolgát a lakásban, és a póráz ellen sem volt kifogása. Örült, hogy velünk lehet, mégha eleinte csak az előszoba jutott is neki. Később persze beimádkozta magát a nappaliba is, így végül birtokba vehetett minket tévénézés közben is :). Nagyjából másfél éves lehetett akkor, ma már tizennégy körül van.
   Bár tavaly kétszer is a halálból hoztuk vissza (egyik alkalommal szó szerint elásta magát a kertben), az én kis rosszaságom mai napig vigyorog egész nap. Mára egy kertesházat őrizhet lelkesen, igaz, hogy most már csak akkor szalad, ha sétálni megyünk, mert ezt a jó szokását nem lehetett elhagyni, annak ellenére sem, hogy már nincs panelba zárva. Szerencsére mostanra már társa is akadt egy pekingi személyében, és két cica is mohón dörgöli magát az oldalába, ha csak teheti.
   Lényegében csak annyit akartam kihozni az egészből, hogy akinek nincs kutyája, nem is tudhatja, hogy mennyi örömet képes adni egy állat az embernek. Nálunk bejárósak a kutyák, éppen ezért folyamatosan lehetőségük van rá, hogy mosolyt csaljanak arcunkra, és meg is tesznek mindent azért, hogy örömet szerezzenek imádott gazdijaiknak.

   Gondolom sokat tudják, hogy kutya nélkül hiányzik valami az ember életéből. (Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes!!!). Íme az én életem értelme földszintes kiadásban:































És a társ a hétköznapokban :) :































   Összeszedtem néhány linket, ahol kutyákról, és más háziállatokról esik szó, hiszen egy jó gazdi időnkét olvasgat arról, hogy mivel tehetné szebbé ebecskéje életét, vagy egyszerűen csak kíváncsi mások tapasztalataira, és élményeire. Íme néhány fontos link:

http://www.kutya.hu

http://kiskutya.hu

http://www.hazikedvencek.hu/kutya/index.php

http://gportal.hu/gindex.php

http://www.gportal.hu/portal/westiekiskutyak

http://www.t-online.hu/katalogus/008/347/index.html

http://www.dfmk.hu/~MEOE/Magyar.htm

http://pufoka84.web.elte.hu/kutya/index.html

http://gportal.hu/portal/allatibajok

kennel.lap.hu

www.haziallat.hu/cikkek/kutya/nagytestu-kutyafajtak-helyes-taplalasa

www.nksz.fw.hu

www.kutyakozmetikus.hu/oreg.html

www.allatbetegseg.hu

www.hik.hu/tankonyvtar/site/books/b10023/ch04s01.html

kutya-vilag.atw.hu

kutyakozmetika.linkcenter.hu

www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen

gportal.hu/gindex.php

allategeszsegugy.pfizer.hu

www.kutyapszichologia.hu/2007/09/05/beteg-kutya-felismerese

gportal.hu/gindex.php

kutyabetegseg.lap.hu

www.haziallat.hu/kedvencek

www.kutya.hu/0001/allorv1.htm







 
Ő is az én szemem fénye volt, de sajnos agyonverték egy betörési kísérletnél. Félreértés ne essék, nem tartottam láncon, csak ha vendég jött, mert mindenkinek a nyakába ugrott örömében :).

  Ha még nincs kutyád, és szeretnél, illetve ha több van, mint amennyiről gondoskodni tudsz, vagy épp elveszett imádott társad, akkor nézz be ezen linkek bármelyikére:

gportal.hu/gindex.php

forum.sg.hu/listazas.php3

www.minimenhely.hu/vedenceink/orokbe.php

www.allatok.info/links.php

www.kutyakereso.hu/site.php

www.advantix.hu/zoonozis/sajto.htm

www.bulldogmentes.shp.hu/hpc/web.php

www.allatok.info/

www.vahur.hu

arvacskakallatotthon.freeweb.hu

www.kutyamentoegyesulet.hu

www.zug.hu

koborka.hu

Amit külön ajánlok mindenki figyelmébe!!

www.illatosut.hu

És végül az az oldal, ahol már nekem is sikerült három kutyának gazdit találni, és ami szerintem az egyik legjobb oldal, ami létezik:

www.netboard.hu

Címkék: állatok

A bejegyzés trackback címe:

https://audry.blog.hu/api/trackback/id/tr81373483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása