Újabb bomba az Infoparkban

 2008.05.15. 13:06

   Bomba miatt zárták le a Lágymányosi hidat

   Ismét kiürítették az Infoparkot, mert egy ezer kilós bombát találtak az egyik építkezésen. A bomba miatt a Lágymányosi hidat lezárták, a környéket - köztük az [origo] szerkesztőségét - kiürítették. Az infoparkban szerdán is bombát találtak, akkor 500 kilogrammos világháborús bomba került elő.

   Csütörtökön ismét bombát találtak a XI. kerületi Infoparkban zajló egyik építkezésen. Ezúttal egy ezer kilogrammos amerikai légibomba került elő. A rendőrség mukatársai biztosítják a helyszínt, és megérkeztek a tűzszerészek is. Az Infoparkban lévő irodákban dolgozókat - az [origo] munkatársait is  - az épület elhagyására szólították fel, a rendőrség szerint csaknem négyezer embernek kell elhagynia a környéket. Az [origo] munkatársai ideiglenes irodából szerkesztik a lapot az elkövetkező néhány órában.

 

   Hajdú Gábor mérnök-ezredes, a tűzszerész zászlóalj parancsnoka az MTI-nek azt mondta: az amerikai légibomba miatt lezárják a rakpartot, a Lágymányosi és a déli összekötő vasúti hidat is. A bombát a helyszínen hatástalanítják, megsemmisítéséről később, az elszállítást után gondoskodnak. A szerkezet robbanóanyaggal van töltve, hatótávja két kilométer. Az amerikai bombát objektumok ellen tervezték, valószínűleg a már akkor is létező déli összekötő vasúti híd volt a bombázók célpontja - közölte a tűzszerész.

   Az Infoparki "E" épület építkezésén szerdán is találtak egy világháborús bombát a munkások: akkor egy ötszáz kilogrammos légibombát kellett hatástalanítani. A világháborús  szerkezetről a Honvédelmi Minisztérium munkatársai leszerelték a gyújtószerkezet, és azt hatástalanították, a bombatestet pedig a késő délutáni órákban elszállították a XI. kerületi komplexumból.

Forrás:http://www.origo.hu

 

 

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://audry.blog.hu/api/trackback/id/tr26470699

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: imagenes de amor sin frases para portada 2017.12.16. 21:36:16

Legendárium, stílustanulmány és építészpornó a Mercedes stuttgarti múzeuma - Privát gondolatok az autók világáról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása