Megannyi sikerkönyv szerzője, Michael Crichton 66 éves korában elhunyt. Halálát rák okozta, melyben már régóta betegeskedett. A Jurassic Park, Vészhelyzet és A 13. harcos íróját egész Hollywood gyászolja.

    Crichton neve minden jóérzésű filmrajongónak ismerősen csenghet, hiszen a fent említett világsikerek mellett még számos sikerfilm és könyv fűződik a nevéhez. Hollywoodban Az Androméda-törzs és a Feltámad a vadnyugat saját rendezésében került a vászonra, ahogy a nagysikerű Gyilkos robotok és A nagy vonatrablás is.
 

    De direktorként az ő nevéhez fűződik Robin Cook Kómájának megfilmesítése is. Az író-rendező 1942. október 23-án született Chicagóban, Illinois államban. a bostoni Harvard Egyetem irodalomszakán Summa cum laude eredménnyel végzett, de megpróbálkozott az orvosi pályával is. Crichton halálát rákbetegsége okozta, a hivatalos közlemény szerint kedden este hunyt el. Nyugodjék békében!

Forrás:http://www.sg.hu

Michael Crichton már pályája kezdetén írónak készült. Amikor a Harvard angol szakosaként egyik tanára kritizálta írói stílusát, antropológiára váltott és summa cum laude diplomázott 1964-ben. Vendégként egy évig Cambridge-ben tanított antropológiát – írja a New York Times.

John Lange álnéven kezdett el thrillereket írni (a név rendkívüli magasságára utalt), majd Jeffery Hudsonra váltott. Az 1968-as A Case of Need orvosi krimi, ami az abortusszal kapcsolatos morális kérdéseket boncolgatja. A díjnyertes korai regény témája végigkísérte Crichton pályáját.1969-ben maga is orvosi diplomát szerzett és egy éven keresztül egy biológiai kutatóintézetben dolgozott.

Forrás és folytatás:http://vg.hu/

Nem tudtam eldönteni melyik jobb cikk, ezért tette be mindkettőt. A második még folytatódik. Crichton írta még egyébként az Idővonal (Paul Walker, Gerard Butler), vagy a Kongó (Dylan Walsh) című regényeket is. Ha valaki nem olvasta volna a Jurassic Parkot, de a filmet kedvelte, akkor ne hagyja ki a könyvet se, mert sokkal bővebb és izgalmasabb a filmnél, ráadásul a történet is más. Mindkét rész esetében.

Crichton remek író volt, aki sokat adott a világnak. Nyugodjon békében!

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://audry.blog.hu/api/trackback/id/tr31762680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása