Robin Cook - Járvány

 2008.03.16. 00:00
   Második könyvajánlóm alanya legalább olyan híres és elismert író műve, amilyen Koontz. Robin Cook neve nyilván már sokak számára ismert, és regényei méltán hozták meg számára a sokak által áhított sikert.

   Robin Cook New Yorkban született, 1940.május 4-én. Egyik talán legismertebb regénye az 1977-es Kóma volt. Diplomáját a Columbia Egyetem Orvostudományi karán szerezte, és a Harvardon fejezte be tanulmányait, orvostudományi továbbképzésen.

Járvány

" John Nordyke, a Yale egyetem huszonegy éves biológia szakos hallgatója hajnalban ébredt egy zaire- falu szélén, Bumbától északra. Megfordult izzadtságtól nyirkos hálózsákjában... nyugtalanul aludt; ahogy föltápászkodott, gyöngének érezte magát, szédült. Határozottan rosszabbul volt, mint előző este... Maláriám van, gondolta, bár megelőzésül gondosan szedte a klorokinolin-foszfátot... Bizonytalan léptekkel bement a faluba, és érdeklődött, hol találja a legközelebbi klinikát. Egy vándorlelkésztől megtudta, hogy a néhány kilóméterre keletre lévő városkában, Yambukuban működik egy belga missziós kórház..."

Az amerikai fiatalembernek azonban nem maláriája volt: a titokzatos Eboli-kór végzett vele. Hasonló sorsra jut több más beteg is, de nem az elmaradott trópusi tájakon, hanem az Egyesült Államok legmodernebb nagyvárosaiban, sőt: legkorszerűbb klinikáin.

Az egyre dühödtebben tomboló, rejtélyes járvány megfékezésére a legkiválóbb szaktekintélyek fognak össze: orvosprofesszorok, biológusok, járványkutatók. És magánnyomozásba kezd a becsvágyó, fiatal orvosnő, Marissa is.

Vajon milyen eredménnyel? - Ezt mondja el a JÁRVÁNY - a Kóma, az Agy, a Halálfélelem után Robin Cook orvoskrimije.

Na igen, most nagyjából pont ugyanazt tudom mondani, mint Koontz könyvének esetében. Lebilincselő, megunhatatlan, és veszettül izgalmas. :)

Címkék: könyvajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://audry.blog.hu/api/trackback/id/tr68373665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása